tiistaina, lokakuuta 17, 2006

Hotelliaaminen

Hotelliaamiset ovat hyvä keksintö. Aamiaiset tarjoavat hyvät puitteet esimerkiksi neuvotteluihin tai vaikka kiireisten ystävien tapaamiseen. Listaisinkin aamiaiset samaan kategoriaan lounaiden kanssa.

Helsingin keskustan tarjonta aamiaisten saralla on laajaa mutta hotelleita lukuunottamatta, oikeastaan mikään paikka ei avaa ennen kello kahdeksaa (jos joku tietää poikkeuksen, niin kertokaa ihmeessä!). Matkan varrella on nähty mm Klaus K, Torni, Holiday Inn että perus-Scandic. Scandic:ia käytän verrokkina sillä sen n 10e hinta on mielestäni tarjottuun laatuun nähden erittäin kohtuullinen, muiden paikkojen ollessa järjestään kalliimpia.

Tänään valinta osui - vaihtelun vuoksi - Kampin Radisson SASiin.

Ensimmäinen havainto on, että täällä ei syödä pummilla. En minä siis tietenkään, mutta ne muut. Täällä kysytään säntillisesti huoneen numero ja myös maksun voi suorittaa saman tien. Aika esimerkillistä toimintaa. Yleensä porukka hämääntyy täysin, kun aamiaista yrittää maksaa. "Mitä, ettekö te asukaan tässä hotellissa?". Tai ehkä vain näytän liian stereotyyppiseltä hotellivieraalta.

Valikoima on mukava, aavistus Scandicista ylöspäin - niin laadun kuin valikoimankin suhteen. Croissantit eivät kuitenkaan ole tuoreita. Kivana detskuna kokki - joka tosin pitää herätellä keittiöstä - paistaa toiveiden mukaisen munakkaan. Tälläiseen palveluun törmään ensimmäisen kerran Suomessa. Munakkaita saa toki muualtakin mutta ne eivät yleensä sisälly hintaan.

Aamiaistila on erittäin kapea ja japanilaisen tyylisuunnan mukaan sisustettu. Tosin hieman puolitiehen ollaan jääty. Lopputulos on jotain Suomen ja Japanin välistä, ei nyt kuitenkaan askeettista Venäjää. Varsinkin astiasto, muisto kultaiselta kahdeksankymmentäluvulta, ansaitsee pyyhkeitä.

Kahvia tuodaan pöytään ja rauhassa saa jutella. Hinta 17e on kova mutta käsintehdyn munakkaan takia sen voi silloin tälllöin jopa maksaakin.

7 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Bulevardin kahvisalonki ihan Manskun ja Bulevardin kulmassa avaa kesäkauden ulkopuolella arkisin klo 7.30. Näin ilmeisesti myös Ekberg.

Ville kirjoitti...

Ekberg, niimpä tosiaan. Kuittaan erehdykseni sillä että Ekbergillä tuli käytyä aikoinaan niin paljon että kyllästyminen iski.
Onko Kahvisalongissa puhvelia?

Anonyymi kirjoitti...

Kahvisalongin aamiainen on vaatimaton, ainakin hotelli/Ekberg-tyyppistä ratkaisua hakevalle. Tarjolla on huoltoasemilta tuttuja reissumiehiä ja juustosämpylöitä vitriinissä. Täytetyt ciabatat tulevat tarjolle vasta lounasaikaan.

Anonyymi kirjoitti...

Hotellit on hotelleja, suosin "oikeita" aamiaspaikkoja.

Café Tin Tin Tango Töölöntorilla aukeaa viikolla klo 7 ja viikonloppuna klo 9. Erinomainen aamupalavalikoima ja tunnelma, jota ei hotellin aamiaissalissa tavoita.

Porvarillis-boheemin miljöönsä ansiosta loistava paikka loivennella viikonloppuaamua yhdellä isolla huurteisella. Ei tule yhtään niin spurgu olo, kuin löytää itsensä läheisestä Karhu Ministeristä puoli-salaiselta aamukaljalta.

Ville kirjoitti...

Tin Tinin aamiainen pitääkin käydä koittamassa. Tähän astiset brekkarit ovat olleet kohtuullisen laihoja, rajoittuen kahvikuppiin. Kiitoksia!

Boheemista aamiaisesta tuli mieleen Roskapankki joka joskus tarjosi tosimiehen päivänavausta eli stobea ja kaurapuuroa opiskelijaystävälliseen 3e hintaan. Ei tarjoa enää.

Anonyymi kirjoitti...

Tin Tin Tangossa tuli käytyä sunnuntaisin usein, kun asuin Töölössä. Aamiainen ei tarjoa yllätyksiä tai hienouksia, mutta on sinänsä riittävä. Eli perusosaan kuuluu täytetty juustoleipä tai croissant, keitetty kananmuna, Hedelmäpommijugurttia, Valion appelsiini/monihedelmämehu ja ilmainen santsi kahvia/teetä. Sunnuntaisin klo 12 jälkeen paikalla on aina joku myöhäisherännäinen julkkis, aamiaistahan kun tarjoillaan koko päivä.

Anonyymi kirjoitti...

Tin Tin Tangon tunnelmaa täydentää kivasti se, että mestassa toimii myös pesula.

Aamiainen on, kuten Krista sanoikin, perushyvä, mutta keskitason yläpuolelle mestan nostaa jännä tunnelma ja hyvä palvelu.