tiistaina, kesäkuuta 05, 2007

Palvelukahvila!


Ihmeiden aika ei ole ohi. Helsingistä löytyy kuin löytyykin kahvila, jossa hanurinsa voi suoraan asettaa vapaalle tuolille. Ei tarjottimen kanssa mellastusta, ei tönimistä, liian täyteen kaadetun kupin läikyttämistä. Teinitytön töksähtelevä mutta niin viaton palvelu on sentään tallella. Pöytään asti, tosin. Ahahaa. Kyllä nyt elämä maistuu.

Krulla's on Fredan helmi. Itävaltalainen mies yrittää istuttaa sikäläistä kahvilakulttuuria Suomeen. Kun kahvila avattiin, en voinut olla ajattelematta, miten tässä käy. Syrjäinen liikapaikka, täkäläiseen makuun outoja kakkuja ja pöytiintarjoilu! Herranenaika. Onneksi, onneksi pelkoni osoittautuivat vääriksi. Ohikulkiessa paikka kukoistaa ja sunnuntaiselle brunssille ei ilman pöytävarausta taida mahtua.

Kävimme testaamassa paikan lauantai-brunssia. Sisään sujahtaa sopivasti ja ruokailun muotoilema ruhoni ahtautuu seinän viereen. Takataskut naapurin naamaa viistäen kohti noutopöytää. Kylmä valikoima on varsin klassinen. On kinkut, juustot, kurkut, tomaatit ja iso valikoima hilloja. Sämpylät ovat puolikuivia. On munaa ja ties mitä "erikoisuutta" kuten silliä ja fetajuustoa. Ihan ok, ei tosin mitään tajuntaa räjäyttävää. Hintaan sentään kuuluu erikoiskahvi. Ah kuinka vihaankaan tuota sanaa. Mitä erikoista siinä on että kahvijuoma tehdään espressoon tai kultamokkaa tummempaan paahtoon? Ei ainakaan enää pitäisi olla. Paikan maitokahvi on erinomainen!

Lämpimät ruuat sen brunssin tekevät. Vesihauteessa notkuu tolkuttoman suolaista perunaa ja kalaa, jotain lihaa. Ylipäätänsä kaikkea johon ei tee mieli koskea. Tässä mennään metsään. Turha näitä ruokia on nimen vuoksi liotella. Jos ei lämpimään jakseta panostaa, tulisi se mielestäni unohtaa. Keskitytään siihen, mitä osataan ja jaksetaan tehdä.

Edellämainituttujen ryppyjen lisäksi sampanjaoikeuksien puuttuminen pudottaa brunssin laadullisesti keskikastiin. Yleismielikuva on kuitenkin positiivinen. Palvelu pelaa, tunnelma on katossa ja ihmisen hyvä olla. Tälläkertaa emme kakkuihin sortuneet mutta ne ovat ehdottomasti paikan raison d'être. Schwarzwälder Kirschtorte, luulin että tätä herkkua saa vain ulkomailta. Ei enää.

2 kommenttia:

Toimitus kirjoitti...

Krullan leivonnaiset ovat ihan omaa luokkaansa. Kakkuja on tilattu, ja ilolla nautittu. Kahvilassa on viimeaikoina ainakin ollut kovasti tunkua meidän havaintojen pohjalta. Ilmeisesti muutto Fredalle on tehnyt vaan kaikkea hyvää heille. Isot pisteet Krullalle meiltä.

t: Toimitus

Ville kirjoitti...

Eikö tämä olekaan ensimmäinen sijaintipaikka? Missäs kahvila ennen sijaitsi?