sunnuntaina, syyskuuta 25, 2005

Hirvi-wallenberg "bambi"

Bambi ei ollut hirvi mutta ei kai sillä niin väliä. Lähikaupan kauppias oli saanut hankittua hirven jauhelihaa, joten olihan sitä ideaa kannatettava. Makunautinto reilu viikko sitten syödystä Wallenbergistä oli istahtanut päähäni ja nyt oli aika ottaa revanssi eli selättää hirvi omin käsin.

Pitkään pohdittuani ja sopivaa seuralaista mietittyäni, keksin vääntää pihville seuraksi punaviinikastikkeen. Ei mennyt mönkään, tosin aika yllätyksetöntähän se oli. Myös perunat ja keitetyt porkkanat tulivat enemmän mukavuudenhalusta kuin kulinaristisesta kunnianhimosta. Kokeillaan kerrankin antaa (suhteellisen) tarkat mitat

500g Suomalaisen nuoren hirven jauhelihaa
5dl Kermaa
1/2prk Kapriksia
2 Valkosipulinkynttä
Vehnäjauhoja
Voita
Merisuolaa
Pippuria

Sotke reilusti (siis oikeasti todella reilusti) suolaa ja pippuria, valkosipuli ja kaprikset jauhelihan joukkoon. Iske kamat tehosekoittimeen ja surrauttele sulavaksi massaksi samalla kermaa lurautellen. Tässä kannattaa huomioida oikea koostumus. Jos kermaa on liikaa, on pihviä kohtuullisen mahdoton paistaa ehjänä. Anna massan vetäytyä jääkaapissa jonkin aikaa.

Muovaile oikean kokoiset pihvit käsin ja pyöräyttele reilusti vehnäjauhossa. Itse karsastan yleensä leivitystä, mutta tässä se tulee tarpeeseen. Paista reilussa voissa molemmin puolin. Mieto ja hellä lämpö toimii, mutta loppuvaiheessa annettu boosti kopauttaa pinnan mukavan rapeaksi.

Lopputulos oli omaan suuhuni sopiva. Hirvi otti selätysvoiton perusjauhelihan mauttomuudesta 6-0. Perinteisesti Wallnbergin kanssa tarjoillaan ilmeisesti perunamuusia, joten sitä kannattanee kokeilla, jos jaksaa vääntää!

Ei kommentteja: