lauantaina, syyskuuta 24, 2005

Krapularuokaa

Juhlimisen jälkeen keho kaipaa poistuneita suoloja, nesteitä sekä rasvaa. Valitettavan moni sortuu naapurin karva-pizzerian antimiin, kun helpotus tähän luovaan olotilaan onnistuu myös kotikonstein.

Ruokalaji inspiroitui vaihto-oppilasvuoden aikana eläessäni puoli vuotta ilman jääkaappia. Ruuat roikkuivat talvisaikaan lokkien armoilla kymmenennen kerroksen ikkunasta. Kevään ja kesän tullessa edes tämä konsti ei enää toiminut. Tästä syystä kaikki ainesosat säilyvät myös huoneenlämmössä, ainakin jonkin aikaa.

Makkaran nimeä en varsinaisesti tiedä, mutta samaa kamaa myydään ainakin Ranskassa - tiedä häntä missä muualla. Juustona pastaan ei todellakaan kelpaa pirkan pastajuusto-sekoitus, hyi.

Espanjalaista kuivaa porsaanlihamakkaraa
Valkosipulia
(tuore)Pastaa
Merisuolaa
Tomaattia
Parmegianoa
Öljyä

Leikkele makkara pieniksi palasiksi ja iske pannuun. Ota väri ja katso kun rasva pihisee. Lisää öljyä niin paljon, että luulet sen riittävän olotilan helpottamiseen. Tässä ei kannata käyttää oliviiöljyä, sillä sen maut hukkuvat kuitenkin. Ota pannu pois levyltä ja lisää murskattu valkosipuli. Varo polttamasta! Keittele pasta suolatussa vedessä ja siivilöi. Sekoita kastike joukkoon ja tarjoa tuoreen tomaatin sekä parmegiano-lastujen kanssa.

Jos burana olisi paremman makuista, sitä voisi jauhaa ruuan joukkoon. Tässä tapauksessa parempi idea on luultavasti siemaista nappi huuleen vasta ruuan jälkeen - jollei olo muuten helpota.

Ei kommentteja: