maanantaina, lokakuuta 24, 2005

Gyros

Budapestistä sitä taas sai. Unohda paprikamuhennokset, täytetyt paprikat, liha paprikakastikkeessa - valitse gyros, rasvaisen lampaanlihan, vihannesten ja valkoisen kastikkeen symbioottinen liitto. Saksasta sitä saa, Unkarista sitä saa - yleensä turkkilaisten maahanmuuttajien tarjoamana. Pieni puoti, iso liha, hyvät lisukkeet. Miten ihmeessä laatu heikkenee dekadin kun "kebab" tulee Suomeen (tai Ranskaan)? Stadin kebab, Chilli - hyi hemmetti - jopa Eerikin pippuri alentuu tämän delikatessenin raiskaukseen, tosin huomattavasti tyylikkäämmin kuin edellämainitut. Voisiko näille maahanmuuttajille tarjota apurahaa jotta saisimme samanlaiset kojut pystyyn myös Suomeen? Ja kyllä, maha ei mennyt sekaisin, toisin kuin Turkissa.

Ei kommentteja: