keskiviikkona, maaliskuuta 22, 2006

Intialaistyylistä kasvispataa

Teemamme "kasvisruoka ei ole ruokaa" jatkuu, tälläkertaa keittiömestari keittelee Intiasta vaikutteita saaneen kasvispadan. Heti alkuun tunnusten että tämä on ensimmäinen kerta kun teen edes jotain Intiaa muistuttavaa ruokaa. En ole myöskään käynyt maassa. Aikaisempi kokemus rajoittuu siis Bollywood-leffoihin sekä Helsingin runsaaseen intialaisten ravintoloiden tarjontaan. Jostain korviini tarttui että juustokumina on juuri se maku, jonka ainakin itse yhdistän tähän kulttuuriin. Siitä se sitten lähti - mainosta lainatakseni.

Samaan aikaan sattui kouraan Valion ruokajugurtti. Tämä runsasrasvainen jugurtti on hyvää sellaisenaan, mutta sopii myös ruuanlaittoon ilmiömäisen hyvin.

Kasvikset

  • Munakoisoa
  • Sipulia
  • Paprikaa

Marinadi
  • Ruokajugurttia
  • Juustokuminaa
  • Valkosipulia
  • Sokeria
  • Suolaa
  • Pipppuria
  • Öljyä
  • Balsamicoa

Väännä kastike yo aineksista ja anna muhia jonkin aikaa. Pilko kasvikset ja kaada soossi sekaan. Sekoittele ja anna imeytyä. Iske uuniin ja paistele oman maun mukaan, kunnes munakoiso on pehmeää eikä vielä palanutta. Valkosipulin kanssa ei kannata liioitella. Ihmiskunta kiittää.

1 kommentti:

Una Reinman kirjoitti...

Yksinkertaisista aineksista saa aikaan mielettömän ihania herkkuja...