keskiviikkona, maaliskuuta 08, 2006

Pankin tiski

Kun La Place on täynnä, pelastus löytyy naapurista. Bank on vanhaan ja arvokkaaseen pankkisaliin remontoitu lounasravintola. Päivällistäkin saa, ei enää pankkisalin puolella tosin. Päivällä paikan täyttävät läheisen Sammon konttorin mustanpuhuvat ja kiireiset pankkiirit sekä lähialueiden työpaikkojen puurtajat. Lounas on kahdeksan euron hintaansa nähden ihan hyvä.

Onneksi on kuitenkin pakotie tavanomaisesta - tästä myös viittaus Placeen. Samalla kun kansa jonottaa tarjottimiensa kanssa vuoroaan, purjehtii tosimies tiskille ja vaihtaa kuulumiset keittiömestarin kanssa. Bankin tiski sijaitsee ravintolan takaosassa, juuri riittävän piilossa kateellisten katseilta, tarpeeksi näkyvissä herättääkseen kunnioitusta ja estotonta ihailua.

Tarjolla on muutaman kerran viikossa vaihtuva kolmen ruokalajin lounas joka valmistetaan ruokailijoiden silmien edessä. Hinta on erittäin kohtuullisesti 15e. Testikerralla alkuruuaksi oli unelman pehmeää maa-artisokkakeittoa. Sekaan oli heitetty muutamia kuivattuja kinkkulastuja ja päällä oli - yllätys yllätys - vaahtoa. Pääruokana saimme karitsaa, perunapaistosta sekä rapeaksi paistettuja vihanneksi. Jälkiruoka, juustokakku hedelmäsalaatilla oli myös taivaallista.

Paikka on sanalla sanoen loistava, ainoa joka pääsee edes lähelle La Placen hinta/laatu-suhdetta. Detskuissa ei ole säästelty ja palvelu on ystävällistä. Lisäksi, tänne mahtuu aina.

6 kommenttia:

Antti kirjoitti...

Olikos tuo arvostelu nyt siis vain tiskistä vai koko ravintolasta? Onko niissä siis samat menut?

Aloitan pian uudella työpaikalla Unioninkadun ja Espan nurkalla, joten Bank ja La Place tullevat tutuiksi. Kiva, kun blogaat juuri tuon seudun ravintoloista :)

Ville kirjoitti...

Sanotaanko vaikka näin että siinä missä tiski on herrasmiesten sofistikoitunut kohtaamispaikka, jää itse pankkisali - hienosta sisustuksesta huolimatta - keskinkertaisen massamättölän tasolle.

Anonyymi kirjoitti...

Hmh, itselleni bankista tulee mieleen lähinnä ylihintainen Sodexho/Amica.. ok, ruoka on välillä ihan hyvää, mutta tarjottimien kanssa jonottelu ei mielestäni sovi 8 ekin lunssin yhteyteen?

Antti kirjoitti...

No niin, eka työpäivä takana ja samoin lounas viereisessä Bankissa. Emme syöneet tiskillä, joten elämys kieltämättä oli hieman Amicamainen, mutta itse ruoka (jotain itämaista kanaa, tummaa riisiä ja raitaa) oli kerrassaan maukasta. Huomenna sitten la placeen =)

Ville kirjoitti...

Suosittelen lämpimästi sekä tiskiä että La Placea. Jätä se perusbankki suosiolla pankkiirien huostaan,

Antti kirjoitti...

Ou jea, La Place testattu. Hyvää oli!