perjantaina, joulukuuta 29, 2006

Hyvää uutta vuotta

Vuosi vaihtuu tyylikkäissä merkeissä. Kun raketit paukkuvat räntäsateessa, herrasmies vetäytyy kotiinsa. Takassa räiskyy tuli, itse kaadettu karhuntalja tuntuu mukavalta varpaissa, nahkainen nojatuoli nitisee arvokkaasti kun treenattu vartalo laskeutuu hellään syleilyyn. Viinikellarista on haetettu muutama tilaisuuden arvokkuuden huomioiva pullo jaloa juomaa. Vuoden vaihtuminen ilman samppanjaa tietää seitsemää laihaa vuotta sekä yletöntä paheksuntaa connoisseur-kavereiden kesken.

Jaan harvoin viinivinkkejä mutta viime päivinä sattui käsiini osumaan muutama jalo tippa jotka sopisivat myös vuoden vaihtumisen yhteyteen.

Veuve Cliquot 1988 on arvokas tuttavuus. Tumma paahteisuus, rusinaisuus tervehtii maistelijaa. Jo tumma väri tekee selväksi että nyt ei nautita Ballettia. Kannattaa nauttia muualla kuin Senaatintorilla.

Marguet Bonneravea maistellessa vilaisin etikettiä valitettavan lyhyesti. Tyylikäs juoma tämä. Paahteisia marjoja. Hyvä paketti joskaan ei lesken tasolla. Hintaansa nähden loistava.

Viini- ja ruokarikasta uutta vuotta!

Ei kommentteja: