tiistaina, joulukuuta 12, 2006

Lounas Tukholmassa


Mitä tapahtuu kun ei kävelekään Viking Linen terminaalista suoraan Burger Kingiin ja takaisin? Saattaa löytää aivan uusia kulinaristisia ulottuvuuksia. Tällä kertaa Grodan, Grev Ture.

Astumme sisään kreivin aikaan, yhdentoista maissa. Paikka on vielä tyhjä mutta täyttyy hyvää vauhtia. Tunnen itseni alipukeutuneeksi. T-paita ei toimi paikassa jossa muilla on jäykkää kaulassa. Ihailen ruotsalaisten taitoa pukeutua. Ei jälkeäkään mukavuuteen pyrkimisestä. Tyyli ennen kaikkea, oikein!

Alkuun "Crepes - svampfyllda, tryffelaioli, machésallad" (95kr) eli vapaasti suomennettuna sienillä täytettyjä lettuja. Sienien kanssa ei todellakaan ole säästelty eikä lettu meinaa riittää. Aioli on mitä on, eli makuuni turhan rasvaista. Sitähän se on, en vain pidä siitä. Kaunis annos.


Pääruuaksi "Kalvlever - vinägerfrästä champinjoner & sticklök, bacon" (169kr) eli maksaa. Maksan kanssa ei ole säästelty ja käsittely on ensiluokkaista. Vielä pekonia sekä mukavasti etikkaisia herkkusieniä. Harvinainen yhdistelmä, sekä maku, koko että ulkonäkö kohdallaan - kuva ei tee annokselle oikeutta. Lisää tätä!

Harvinaista kyllä, jälkiruokaa ei edes tee mieli ja suuntaamme kylläisinä kohti Tukholman muotimaailmaa.

Illalla laivalla hieman erilaisten makunautintojen parissa. Niistä lisää myöhemmin.

Ei kommentteja: