lauantaina, tammikuuta 13, 2007

Soppaa hallissa


Teki mieli otsikoida juttu "Hakaniemen soppajonossa" mutta etsivä, City-lehden kriitikko, lehtori Karmavuo vei ideani - tai minä hänen. En vain löydä artikkelia netistä.

Hakaniemen hallissa vaikuttaa yksinkertainen ruokapaikka, soppakeittiö. Asiakaspaikkoja on tasan 12 eikä heidänkään tarvitse miettiä, mihin sen kyynärpäänsä sijoittaa. Tila on kortilla. Yksinkertainen on kuitenkin usein juuri sitä parasta.

Lauantaina listalla on Bouillabaissea (niinkuin ilmeisesti aina) sekä ranskalaista sipulikeittoa sopuhintaan. Paikka on täynnä ja paikkaa pitää odottaa. Fiilis on ihan jostain muualta. Ei tätä ole Suomessa. Mieleen tulee ensimmäisenä keskieurooppalainen kauppahalli. Ihmiset jonottavat, istuvat ja syövät sulassa sovussa. Hyvää kannattaa odottaa.

Keitto on hyvää ja sitä on riittävästi. Lautaset tuskin mahtuvat pöydälle ja leipäkoria pidetään sylissä. Naapuri ojentaa vettä ja erinomaista yrttiöljyä leivän kyytipojaksi. Myös keitot ovat loistavia. Harvoin mitään näin hyvää saa näin reiluina annoksina. Makua löytyy! Ei jälkeäkään turhasta makujen varovaisuudesta. Loistavaa.

Suitsutusta tulee nyt niin paljon että melkein hävettää. Vaikea tästä on pahaa sanottavaa keksiä vaikka juuri sehän olisi ruokakriitikon tehtävä. Löytää se villakoira lattialta ja keskittyä loppuartikkelin verran purnaamaan siitä miten fiilis lopahti ja ilta meni metsään. NYT:n vierailustakin on muuttunut vain hinta.

Sinä päivänä kun myyn blogini muutamalla sadalla miljoonalla esimerkiksi Googlelle, perustan soppakeittiölle kilpailijan.

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Olen lukenut kyseisestä paikasta nyt niin paljon positiivista, viimeisimpänä täällä, että täytyyhän se testata!
Milloin? Jaa-a...täytyy varmaan pyytää ystäväni siitä viereisestä "ympärätalosta lounaalle"!

Anonyymi kirjoitti...

Pikkulinnut lauloivat, että Tampereella olisi kauppahallissa joku ranskalainen mesta, jossa on tamperelaisittain ihan helmeä safkaa. Eli kun "suurvisiiri" Ville olet seuraavan kerran Tampereella päin liikenteessä, niin käypä ratsaamassa tuo mesta, niin luen täältä blogista mielelläni arvioisi.

Ville kirjoitti...

Kiitos ehdotuksesta! Tampereen kulinaarisen kentän kartoittaminen on jo suunnitelmissa. Mm Hella & Huone pitäisi käydä ratsaamassa.
Kirjoittelen kyllä tuloksista jahka sinne päin Suomea ennätän.

Anonyymi kirjoitti...

Aivan loistava helmi Helsingissä, se Soppakeittiö! Ei ole soppamies pettänyt KERTAAKAAN, kohta kolmen vuoden aikana kun ollaan syöty lounasta siellä (2-3 krt VIIKOSSA!).

Ville kirjoitti...

Onni on duunipaikka hyvän lounasmestan vieressä!

Abe kirjoitti...

Tampereen kauppahallin "neljä vuodenaikaa???" vaikuttaa ihan kiinnostavalta. Mutta joku siinä on hämännyt, etten ole vielä käynyt.
Hellaan ja huoneeseen mene jo hipi hipi nam nam!