sunnuntaina, huhtikuuta 22, 2007

Kevättä rinnassa


Kiirettä on pitänyt. En edes muista milloin viimeksi tein jotain kirjoittamisen arvoista ruokaa. Se olikin hyvä tekosyy kutsua ystäviä kylään ja laittaa kattila liedelle. Etiketti-lehdessä oli sopivasti ohje parsan tarjoamiseen jota hieman muuntelin.

  • Valkoista ja vihreää parsaa
  • Parmesaania lastuina
  • Parmankinkkua
  • Rucolaa
  • Voita
  • Sitruuna
  • (Endiivi)
Parmankinkku paahdetaan uunin ylätasossa n 10 min ja öbaut 200 astetta. Rapeaksi kuitenkin. Kuivatetaan talouspaperin päällä. Parsat keitetään erikseen. Sitruunan kuori raastetaan ja heitetään voisulaan. Endiivi on sulkeissa koska en osannut käyttää sitä. Ostin ainesosan läpällä ja maku oli tyrmäisevän kitkerä. Väri ja ulkonäkö olivat kuitenkin niin hyviä, että pakko se oli salaattiin laittaa. Keittelin aavistuksen, pahin terä katosi mutta niin meni rakennekin. Mitä tein väärin? Syödäänkö endiivi yleensä raakana vai kypsänä?

Itse pidän parsasta todella paljon joten salaatti oli ainakin omaan mieleeni. Myös parmankinkku, näin paahdettunakin on loistavaa. Sen sijaan jätin pois pinjan siemenet joita alkuperäisessä ohjeessa käytettiin koska niitä on tullut syötyä turhankin paljon viimeaikoina.

Parsaa tekisi mieli syödä useamminkin mutta kuoriminen on yhtä tuskaa. Onhan meillä jo siivutettu leipä, missä on kuorittu parsa?

4 kommenttia:

thunde kirjoitti...

moe!
toi endiivi, kyl kannattaan kypsentää yks hyvä ohje on et tekeen makeutetun appelsiinimehun johon sit voi laittaa yrttejä ja vaik kanalientä ja hauduttaa ne kypsiks ja esille laittaessa karamellisoi.. toimii hyvin lihalle ja miks ei jolleki rasvaselle kalalleki..

Ville kirjoitti...

Kiitos vinkistä! Pitää kokeilla ensi kerran kun ko vihannes sattuu käteen.

Anonyymi kirjoitti...

Tuolta löytyy tietoa endiivistä: http://fi.wikipedia.org/wiki/Endiivi

Vhreää parsaahan ei tarvitse kuoria, vaikka monet siinä harhaluulossa elävätkin. Puisevat osat tyvestä vaan poistetaan. Valkoinen parsa sen sijaan on kuorittava. Siinä yksi syy, miksi suosin vihreää parsaa. :)

Ville kirjoitti...

Kiitos, oi kiitos! Kokeilen tätä heti huomenna. Parsaharrastukseni on sittenkin pelastettu.