tiistaina, huhtikuuta 10, 2007

Mitä luin tänään

Silloin kun en kirjoita omaa blogiani saatan hakea inspiraatiota myös muualta. Netti on täynnä blogeja ja ruokablogejakin rupeaa olemaan aika paljon. Blogilista löytää 219 ruoka-kategoriaan kuuluvaa tapausta. Osa on jo lopettanut, osa kuuluu tähän kategoriaan koska julkaisee silloin tällöin muutaman ruokaohjeen. Onneksi ihan jokaista ei tarvitse seurata.

Tässä omat suosikkini, kahdessa kategoriassa. Ensimmäisenä ne, joita jaksan ihan oikeasti lukea. Tarkoittaen siis muutakin kuin otsikkojen silmäilyä. Näitä ovat yleensä ne blogit, joissa ruokaohjeet ovat vähemmistössä. Ruokaohjeita kun yleensä harvemmin tarvitsee esimerkiksi keskellä työpäivää. Toisen kategorian blogeja lueskelen inspiraation tarpeessa, tilanteen ollessa päällä. Tämä ei - sanomattakin selvää - tee niistä yhtään sen huonompia.

Keskimäärin elinikä tuntuu olevan aikasta lyhyt. Kun nyt kerrankin kävin kaikki rss-bookmarkkini läpi, n 50% "seuraamistani" blogeista oli kuollut. En siis listaa niitä, joissa ei merkittävään aikaan ole tapahtunut mitään.

Ensimmäinen kategoria
Listalla tänään - kiertää myös Helsingin lounaspaikkoja. Samalla alalla.
Lounasneuvo - niinikään samaa alaa.
Makumatkoja - sielunveljiä.
Soulfood - uusi tulokas joka vaikuttaa lupaavalta.
Taikinapoika - melkein meni bookmarkki roskiin mutta päivittyi kreivin aikaan.
Viini, ruoka, kirjat - hyvä painotus läpän heitolla eikä niinkään resepteillä.

Toinen kategoria
Hehkuttavat herkut
Kauhanvarressa
Keittokomerossa
Liemessä
Monkeyfood
Pastanjauhantaa
Polkkapossu
Päivänpiristys
Sorsanpaistaja
Terhin keittiössä
Välipala

Koska aina on mukava käydä selailemassa uutta niin laitapa kommentteihin rivi jos toinenkin, jos koet oman blogisi unohdetuksi.

10 kommenttia:

Meri, Helsinki kirjoitti...

Kiitos listauksesta. Erityisesti Lounasneuvo oli todella mieleeni. Iham mahtavaa siis! :-)

Late kirjoitti...

Tsau,

käy tsekkaamassa minun sommelier -blogi: http://viinimestari.blogspot.com

Ville kirjoitti...

Hyvältä näyttää ja onnea vuoden sommelier-pystin pokkaamisesta!

Terhi kirjoitti...

Kiva listaus! Ja mukavaa huomata, että olen mukana :)...on ollut pikkasen kiirusta oman firman kanssa ja välillä ihan nolottaa kun bloggaaminen unohtuu vaikka juttua olisi vaikka kuinka. Mutta yritän pysyä mukana!

oliivia kirjoitti...

Heips,
"kakkoskategoriaan" käy kurkkaamassa Puolen kilon keittiötä:

http://puolikiloavoita.blogspot.com

Ville kirjoitti...

Kiitos vinkistä, otetaan seurantaan!

Antti kirjoitti...

Hips, kiitos ykköskategoriapaikasta :) Mullakin on pitänyt kiirettä ja päivittäminen kieltämättä on jäänyt pahasti jälkeen - nyt sentään grillissä tirisee 4-6 tunnin projekti, josta toivottavasti kohta puolin lisää taikinapojassa!

Ville kirjoitti...

Kuulostaa sen verran mielenkiintoiselta että odottelen innolla postaustasi.

Toimitus kirjoitti...

Ai niin, kiitokset Ville meidän blogin laittamisesta ykköskategoriaan. (Laitettiin sut sillon samalla omalle "lue myös nämä" -listalle, eikö muistettu edes kiittää... hö!).

Joten kiitetään siis. Kunnolla. Huomattu on, että kävijöitä blogistasi tippuu meillekin kokoajan, parhaimmillaan ollut sellasta 10% luokkaa vierailijat blogistasi meidän suuntaan. Which is nice!

Eli, kiitos!

T: Listalla Tänään -toimitus, joka juuri sai syödyksi sadannen (100!!!) arvostelulounaansa.

Ville kirjoitti...

Onneksi olkoon sadannesta raflasta! Pahoittelen etten ole kiitellyt, seuraan blogeja lähinnä syötteillä joten ulkoasupäivitykset eivät tänne asti aina välity. Myöhäinen kiitos siis nyt!