tiistaina, marraskuuta 04, 2008

Kurpitsa panna cotta


Halloween-hysteria valtaa myös Suomen joka vuosi pahemmin. Periaatteessa pyrin välttämään kaikenlaisia juhlia, joiden perimmäinen syy tuntuu olevan täyttää ihmisten kodit kerran vuodessa tarittavalla krääsällä ja markkinamiesten taskut rahalla. Ruoka on kuitenkin lähellä sydäntäni ja harvoin sitä tulee kurpitsaan koskettua.

Äitini tapaa leipoa amerikkalaistyylistä ja erinomaisen makuista kurpitsapiirakka. En tietenkään muistanut kysyä ohjetta, joten tein sitä mitä osaan, eli tässä tapauksessa panna cottaa. Otetaan

  • Pieni luomu-kurpitsa
  • Kermaa
  • Vanilja palmusokeria
  • Liivatetta
  • Voita

Kurpitsasta taiteillaan hassu halloween-aiheinen otus ja samalla kaiverretaan sisusta mahdollisimman paljon ulos. Kolmasosa kurpitsaa kuutioidaan pieniksi, kuullotetaan voissa juuri ja juuri pehmeäksi. Glaseerataan sokerilla.

Loppukurpitsa haudutetaan täysin pehmeäksi sokerin kanssa ja vedetään sileäksi teharissa kerman kera. Lisätään liotetut liivatelehdet. Sekoitetaan joukkoon em kuutiot ja annetaan hyytyä.

Big Tree Farmin Heritage - sokeri on muuten kohtuullisen lahtari-kamaa. Purkki rokottaa n kymmenen euron verran. On se kyllä hyvääkin. Ja niin luomua, että purnukat matkaavat Suomeen soutuveneellä.

4 kommenttia:

Meri, Helsinki kirjoitti...

Ovat nuo postauksesi otsikko sanat tosiaan erikseen eivätkä yhdys sana? Söisin silti.

Ville kirjoitti...

Pohdiskelin tuota tovin. Panna ja cotta ainakin kuuluvat erikseen. Hölmöltähän tuo suomalaiseen yhdyssanasilmään näyttää. Jos joku kielipoliisi tietää sen Oikean kirjoitusasun, korjaan mielelläni!

Anonyymi kirjoitti...

Mielenkiintoinen ohje! Ja epäilemättä hyvää! Kurpitsa taittuu hyvin sekä suolaiseksi että makeaksi. Mahtaisikohan sama onnistua bataatista?

Ville kirjoitti...

Bataatti kuulostaa mielenkiintoiselta, ja ainakin perusmakeudeltaan kurpitsan luokkaa. Ja voihan sitä suolaistakin panna cottaa koittaa.