torstaina, toukokuuta 04, 2006

Kosmos

Perinteikkäät ravintolat ovat viime aikoina jäänet syystä tai toisesta paitsioon omilla makumatkoillani. Nyt tie kuitenkin vei Kosmokseen, Vladimirinkadun villiin keitaaseen.

Tunnelma on arvokas, edes taustamusiikki ei sotke tunnelmaa. Tarjoiliamme on kuin Kaurismäen elokuvasta, tosin aavistuksen liian puhelias. Perustajasuvun tytär kunnioittaa pöytäämme visiitillä ja jakaa auliisti suosituksiaan.

Alkuun nappaamme kateenkorvaa sekä suomalaista antipastoa. Antipasto on mukavan näköinen ja ideana loistava, elementit tosin aika peruskauraa. Kateenkorva on onnistunut ja maistuva.

Pääruuat, wieninleike sekä vorschmack toimivat. Ovat siis sitä itseään, ilman sen kummempaa konstailua. Wieninleike on todella iso ja vorschmack juuri sellaista mössöä kun odottaa saattaa. Maut oikeat ja hyvät paitsi perunat jotka eivät olleet parhaasta päästä.

Pääruokien hinnat ovat kuitekin kohdallaan, kahdenkympin kieppeillä. Eivät siis kalliit, jos eivät halvatkaan. Mistä tässä siis maksetaan? Ei ainakaan esillepanosta eikä innovatiivisuudesta. Ehkä historian lehtien havinasta olisi oikea termi.

Kiva tälläistä on kokeilla kerran mutta ei tästä vakiopaikkaa tule. Samantasoista perusruokaa saa muualta edullisemminkin.

Ei kommentteja: