lauantaina, toukokuuta 13, 2006

Kuurna


Kruununhaan hiomaton timantti, ravintola Kuurna on kuulunut todo-listalle avaamisestaan lähtien. Viimein löytyi sopiva aika tämänkin ruokalan tarkastamiseen.

Ravintola on saatu tungettua todella pieneen tilaan. Viiden neliön keittiö ylenkatsoo salia jossa on leppoisasti tilaa muutamalle kymmenelle henkilölle. Ahdasta on mutta samalla fiilis on kohdallaan. Jos siis olet kuullut paikan pienuudesta, kerro odotukset vielä kahdella.

Tila on hyvin pelkistetty ja pöydiltä etsii turhaan pöytäliinoja. Ruokalista vaihtuu oman ilmoituksen mukaan kerran viikossa ja kattaa 3 alku-, pää- ja jälkiruokaa. Lisäksi löytyy vielä liitutaululle raapustetut päivän suositukset. "Päivän saalis" piti vierailukerralla sisällään mm kokonaisen siian sekä salaattiannoksen.

Itse valitsin alkuun pateeta joka oli saanut kylkeen etikkaisia avomaankurkkuja. Toimi. Pelkistettyä mutta erinomaisen makuista. Lautasella ei muuta ollutkaan kun tuhti siivu herkkua sekä muutama siivu kurkkua.

Pääruuaksi seurueemme valitsi kokonaisen siian joka tarjoiltiin parsan, paksujen perunasiivujen sekä kermaisan kastikkeen kera. Kalaa ei oltu pilattu vaan se maistui juuri siltä miltä pitikin. Parsat, omat kausiherkkujen suosikkini, veivät kielen mennessään. Jälkiruuaksi suklaa-moussea joka oli valitun linjaan mukaan pelkistettyä ja hyvää muttei mitenkään mieleenpainuvaa tai erikoista.

Paikan konsepti on mielestäni loistava. Ruuissa valinnanvaraa on vähän mutta varsinkin päivän annosten kanssa täysin riittävästi. Raaka-aineet voidaan pitää tuoreena ja valmistukseen myös panostetaan.

Mutinaakin löytyy. Ruuat sinänsä ovat erittäin kohtuuhintaisia. Kolme ruokalajia kustantaa 29e joka on laatuun nähden oiva hinta. Lähes halpa. Juju piilee kuitenkin viineissä. Meille suositellut viinit olivat kaikki kuudenkympin pintaan. Maut olivat kiistatta sen mukaiset. Mielestäni paikan tyyliin sopisi kuitenkin enemmän ronski ja reilu keraaminen viinikarahvi talon viiniä jonka isäntä omakätisesti laskisi takahuoneessa sijaitsevasta tynnyristä. No onhan tähän totuttu. Nyrkkisääntönä voidaankin varmaan pitää sitä että ruuat maksavat keskimäärin samanverran kun juomat.

Myös palvelu ei turhaa jännitä. Juomat saa kaataa rauhassa itse omiin laseihin, ruuat ja pullot sentään tuodaan pöytään.

Tälläisiä paikkoja saisi olla enemmän ja rentouttu voisi vielä ripaista annoksen lisää. Turhat kattauksset pois ja aukiolo-ajat myös lounasaikaan niin avot!

Ei kommentteja: