maanantaina, elokuuta 28, 2006

Kotiruokaa


Kiire on pahasta. Kun tekemistä riittää niin ruuanlaitto on yleensä ensimmäinen asia joka joustaa. Kun ruokaa ehtii laittamaan, ei siitä kerkeä kirjoittamaan. Kierre on valmis.

Eräänä sunnuntaina aikaa kuitenkin riitti ja päätin - Postresin lounaan innoittamana - kokeilla paistella kunnon pihviä. Entrecôte sopii varsinkin grilliin mutta toimii se näköjään uunissakin. Paistoin ensin lihat folioon käärittynä uunissa jonka jälkeen editoin pintaa pienellä polttimella.

Seuraksi väänsin Arzakin innoittamana oman version tästä kukan muotoon taiteillusta uppomunasta. Kiehautin munan tuorekelmussa n 3 minuuttia jolloin valkuainen hyytyi. Muotokin oli sinnepäin. Ainakin huomattavasti parempi kuin kekkosena keittäen. Lautaselle asettelin yhden kesäsipulirenkaan jonka sisään kaadoin tryffeliöljyä ja ripottelin gourmet-suolaa. Maku on maittava kun keltuainen lurahtaa petinsä päälle.

Kun uuni kerran oli päällä, pilkoin vielä kaappiin jääneet herkkusienet sekä hieman sipulia. Päälle uutta rosmariinilla maustettua viinietikkaa, suolaa, pippuria sekä oliiviöljyä. Kohtuullisen mielikuvitukseton vääntö mutta etikka toi tähän uutta juttua.

Sitten pettymykseen. Suurella vaivalla kuorin n litran herneitä ja soseutin ne. Keittelin survosta kattilassa kerman ja suolan kanssa. Suolaa lurahti kuitenkin turhan avokätisesti ja sokeriset paikkausyritykset olivan tuhoontuomittuja. Maku oli siis suoraansanoen karmaiseva. Hyvältä se kuitenkin näytti ja päätyi siitä syystä lautaselle.

Liha oli loistavaa joskaan ei niin hyvää kuin seuraavana päivänä grillattu saman erän setti.

Ei kommentteja: