maanantaina, helmikuuta 26, 2007

Kanainen pasta


Olen ruokaharrastaja. Syön ruokaa usein, useimmiten joka päivä. Missä raja kulkee? Miten mitataan normaalin ihmisen ja harrastajan ero? Nautinko ruoasta enemmän? Syönkö useammin parempaa ruokaa? Mikä on parempaa ruokaa? Mitä on ruoka? Visaista pohdintaa näin maanantai-illan ratoksi.

Fakta on kuitenkin se, että bloggaamisen arvoista ruokaa jaksaa tehdä aika harvoin. Alunperin perustin blogini omaksi sähköiseksi keittokirjaksi. Sitten ruokahalu kasvoi eikä enää mitä tahansa jaksa, uskalla tai kehtaa kirjoittaa. Kuka sitä aina jaksaa lukea iänikuisesta appelsiiniankasta. Tätähän lukee joku muukin (kuulemma).

Jotta ravintolakeikkojen väliin saataisiin jotain omaakin substanssia otin itseäni niskasta ja kauhan karvaiseen käteen. Kanapastaa à la Töölö, olkaa hyvä.

  • Kanafilettä
  • Banaanisalottia
  • Käsintehtyä tuorepastaa, esim tagliatelle
  • Hyvää vuohenjuustoa
  • Kermaa
  • Ruohosipulia
  • Suolaa & pippuria
  • Sitruunaa
Paloitellut fileet paistetaan juuri ja juuri kypsiksi. Sekoitetaan kermaan jossa silputtu sipuli on jo jonkin aikaa muhinut pienityn vuohenjuuston kanssa. Maustetaan. Juusto tuo kivasti suolaa joten sitä ei välttämättä kovin paljoa tarvitse. Viimeistellään runsaalla ruohosipulilla sekä sitruunalla maun mukaan ja sekoitetaan keitetyn pastan joukkoon.

Itselläni ruohosipuli ehti kypsyä liikaa eikä näin maistunut juuri miltään. Lähinnä näytti hyvältä. Ajoi siis kuitenkin tarkoituksensa. Sitruuna sen sijaan piristi annosta huomattavasti, katkaisten kerman täyteläisen peitsen rasvaisuuden.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Mielenkiintoista pohdintaa blogissasi..Tutkittuahan on,että nautinto ruokaan on fysiologista.Osalla meistä aivoissa se osa jossa on "ruoan nautintokeskus" stimuloituu herkemmin .Toisilla taas ei.Heille ruoka ei saa aikaan samanlaisia "kiksejä",kuin meille herkkusuille.Luin tutkimuksesta aikoinaan,ja sain ahaa elämyksen,että näinhän se on.Osalle meistä on ihan sama mitä suuhunsa lykkää,ruoka on ihan ok,mutta mitään erityistä nautintoa siitä ei saa.Tälläisiä tapauksia löytyy meillä jokaisella varmaankin ihan lähipiiristä.Sääli,ruokahan on yksi elämän suurimpia nautintoja.Professori Hely Tuorila helsingin yliopistolta on myös tehnyt mielenkiintoisia tutkimuksia ihmisen maku aistimuksista,jopa seura missä syöt vaikuttaa,miltä ruoka maistuu!Sama ruoka mielyttävässä seurassa maistuu paremmalta,kuin epämielytävässä!!

rinsu kirjoitti...

Nuo tuo tutkimus selittää, miksi aivan simppelit sapuskat kotona maistuvat paremmalta kuin muualla :-)

Ville kirjoitti...

Mielenkiintoista kuulla että tälläistäkin asiaa on tutkittu. Kukahan mahtoi olla tutkimuksen rahoittaja...
Omasta empiirisestä kokemuksesta voin tosin vahvistaa lopputuloksen. Kannattaa siis valita ruokaseura tarkkaan!