maanantaina, helmikuuta 19, 2007

Ribis


Suomalainen mies ei katso puhuessaan silmiin. Suomalainen mies ei turhia hymyile saati jauha muuta kuin asiaa. "Vettä?" on ainoa kysymys joka erottaa minut loistavasta pihvilounaastani. Olen saapunut Heikintorin ruokakeitaaseen, grilli Ribikseen.

Intialaisen ja italialaisen ravintolan puristeessa, Ribis taistelee globalisaatiota vastaan omilla eväillään. Palvelu on kuin Kaurismäen elokuvista (tulipas se pakollinen klisee), sisustuksessa vain se tarpeellinen ja lounaslista kaksi annosta lyhyt. Mutta ruoka on hyvää. Ja sen tietää moni muukin. Lounasaikaan paikka on lähes poikkeuksetta täynnä. Kuitenkin yleensä niin, että tilaa on aina kahdelle jotka käyttävät lounasseteliä.

Kuten Toro, myös Ribis luottaa parilaan. Uuni tai folio on marjanpoimijoille. Kaikesta tosin huomaa että pihvejä on paistettu se toinenkin vuosikymmen ja oppi on mennyt Toroa paremmin perille. Yhtään kuivaa pihviä en ole täällä saanu, en tosin täydellistäkään.

Yleensä listalla on jotain kanaista ja jotain nautaista. Kanaa en ole täällä ikinä syönyt, enkä nähnyt kenenkään muunkaan syövän. Pitäisi varmaan joskus kokeilla, onko se listalla vain koristeena. Perunavaihtoehtoina lohko, ranskalaiset, keitetyt, muussi sekä valkosipuliperunat. Pihvi on iso ja lisukkeita enemmän kuin tarpeeksi. Yllättäen se pakollinen vihannes on tuore(!). Ehdoton plussa meille terveellisen ruokavalion kannattajille. Muutama kurkkusiivu hyvittää kermaisemmatkin perunat.

Ehdottomasti hyvä paikka. Lounarille vastinetta, pyyhkii härällä parilan puhtaaksi.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ribis oli ehdoton ykköspaikka 14-vuotiaana ollessani.Ajattelin säilyttää tuon kauniin muiston. En siis uskalla päivittää kokemusta.
Länsiväylältä tapiolan liittymään käännytttyäsi näet vasemmalla ravintolakompleksin jossa ovat vierekkäin Kilim ja Chez Tsheng.
Kilimissä on turkkilainen henkilökunta ja omistaja. Tarjolla on itse mmahantuotuja viinejä ja rakia. Viinit ovat arkisia, mutta raikkaita,mutkattomia ja mielenkiintoisia.Mezet ovat runsaita ja paikan päällä tehtyjä. Pääruuissa paljon vartaita ja muuta grillikamaa.
Kaikkiaan paikka on mainio välimerellinen bistro.Hyvin tehtyä peruskamaa mainiolla hinta-laatu-suhteella. Lähiöruokapaikaksi suorastaan aarre.
Lounaalla on kebablihalle perustuva buffa. Tuollainen konsepti ei ole innostanut kokeilemaan. Kebabia diggaavat kaverit ovat kyllä kovasti kehuneet.
Suosittelen.
Sillä varauksella tosin , että viime käynnistä on jo puolitoista vuotta.Jos iltahommaa ei ole tällä välin ryssitty, Kilim on kyllä lähiöravintoloiden ykkösluokkaa.

Ville kirjoitti...

Chez Tsheng on mielenkiintoinen paikka. Siinä missä Kilim on aina lounasaikaan täysi, ei Tapiolan chezzissä ole ketään.

Kilimim lounas on kieltämättä aika kebbe-painotteinen mutta siihen nähden mielestäni maistuva. Massakaudelle sitä itseään. Ilta pitää käydä joskus tsekkaamassa. Ongelma on tosin sama kuin Tapiontorissakin, en pahemmin liiku Espoossa auringonlaskun jälkeen.