maanantaina, helmikuuta 12, 2007

Tapiontori


Olen joskus aikaisemmin kävellyt Tapiontorin ohi. Mielen on vallannut lähinnä sääli. Kannattaako tyhjää paikkaa pitää auki.

Tänäänkin, lähes puolenpäivän aikaan, paikka ammottaa puolityhjänä. Hmm, voiko tämä olla hyvä. Onhan lounas Tapiolan hintatasoon nähden kuitenkin kalliihko. En tiedä toista ravintolaa kilometrien säteellä jossa tarjolla on vain kolmen ruokalajin menu 29,60e hintaan.

Aterian edetessä mielikuvat häipyvät. Paikkahan on lähes täynnä! Keittiömestarilla (!) on kädet täynnä duunia kantaessaan tilauksia pöytiin. Porukka on selvästi erilaista kuin esimerkiksi Torossa. Rekkakuskeja ei täällä näy.

Aloitetaan alusta. Ceasar-salaatti kanalla. Kana on sinänsä mehukasta mutta maku on epäilyttävästi kuin suoraan marketin grillitiskiltä. Pussi on sentään poistettu ympäriltä. Jos marinadi on omaa tuotosta, mielikuvitusta voisi käyttää. Miksi kana pitää aina tarjota joko grillimausteella tai currylla maustettuna?

Pääruokana paahtopaistia. Liha voisi olla punaisempaa ja vähäjänteisempää. Perunalisuke on kiva poikkeus massasta. Perunakakkusen päälle on taiteiltu sipulia ja lopputulos on erinomainen. Niin ulkonäöltään kuin maultaankin.

Jälkiruokana karpalojäädykettä ja valkosuklaata - samaa kuin perjantaina. Karpalojäädyke voisi hyvin olla peräisin vaikka laivan seisovasta pöydästä. Valkosuklaa pelastaa annoksen. Syön tämän mielelläni.

Mitä jäi käteen? Absoluuttisesti ajateltuna ja varsinkin naapurikaupungin tarjontaan verrattuna, lounas ei lunasta lupauksiaan. Hinta ja laatu eivät kohtaa. Nostan silti hattua, että joku jaksaa yrittää Tapiolassa, jossa muuten on tarjolla lähinnä rasvassa kieriteltyä perusruokaa. Illan tarjonta pitäisi tulla katsomaan, siitä olen kuullut kehuja. Valitettavan harvoin helsinkiläinen eksyy Espooseen ilta-aikaan.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Illan tarjonta ei juuri poikkea lounaskokemuksistasi. Perustavaraa melko huonolla hinta-laatu-suhteella.
Tapiontori on kuitenkin ainoa paikka missä voi ostosreissulla juoda lasin hyvää viiniä. Hemingwayssä ja Mr.Pickwickissä se ei ymmärrettävästi onnistu.vjfwnx

Ville kirjoitti...

Kiitoksia kommentista! Ristiriitaiset mielipiteet illasta herättävät vain lisää halua käydä paikassa itse.

Anonyymi kirjoitti...

Tervehdys! Käyn Torilla, sattuneesta syystä, ainakin kerran viikossa lounaalla ja kerran kuussa illallisella. Täytyy sanoa, että kehitystä on tapahtunut todella paljon. Nykyisin paikka jopa hakkaa useat tähtiravintolat Helsingissä. Testaapa vaikka niitä erikoismenuita, itse söin Dali -menun loistavaa kertakaikkiaan. Samoin oma suosikkini Torin pannu on varsin maittava. Tietysti hyvä viini ja HUOM! oikeanlaisista laseista! kruunaa aterian.

Ville kirjoitti...

Kiva kuulla että kehitystä tapahtuu. Isoa sen pitää ollakin jotta minut saa ilta-aikaan Espoon puolelle...