maanantaina, maaliskuuta 26, 2007

Uhkapeliä ruualla


Olipas näppärä otsikko näin sadannen artikkelin kunniaksi. Kuten nokkelimmat ehkä keksivätkin, kyse on Helsingin Casinon safkasta. Ja ei, ei Kuliksen tai Skattan casino vaan se suurin ja kaunein, Grand Casino ja tarkemmin ravintola Piazza.

Sisäpiha on mukava paikka. Korkeudestaan huolimatta tila on saatu ihan viihtyisäksi. Myös palvelu pelaa, ollen ystävällistä ja ripeää. Jopa alkusalaatti tulee pöytään. Ei raastepöytää, plussat siitä! Muutaman salaatinlehden kanssa tuore sämpylä. Määrä korvaa laadun. Hyvä avaus.

Mutta sitten. Pääruoka. Minulle härkää ja seuralaiselle tonnikalapastaa. Pasta on täysin avuton viritys. Ylikypsän pastan voisin vielä antaa anteeksi mutta makua en. Tai siis mitä makua. Kastike ei (nyt siis ilman ilman värikynää) maistu miltään. Tälläistä saa kun tyhjentää purkkitonnikalan pataan ja heittää selkään 5% ruokakermaa. Ei keitä kasaan eikä turhaan heitä suolaa sekaan. Ehkä kokki ei pidä suolasta. Toivottavasti niin koska jos tätä on keittiössä maistettu ei sitä olisi pitänyt päästää saliin asti.

Oma härkäsettini - jonka nimeä en muista koska olin niin tohkeissani pastasta - on sentään saanut tarpeeksi suolaa. Ja maku on muutenkin ihan ok. Ei nyt mitään mahtavaa mutta syötävää.

Mitä jäi käteen? Vaikka ruoka tuodaankin pöytään valkoisilla hanskoilla ei se tasoa nosta. Ilmeisesti jopa päinvastoin. Pitkästä aikaa ravintola jossa tekee pahaa maksaa. Niin pahaa, ettei vähään aikaan tee mieli edes tehdä tarkastuskäyntiä. Ei tämä ole reilun lounassetelin arvoista. Unicafe tarjoilee parempaa.

Ainiin. Tietenkin, kuten tapoihini kuuluu, sanoin henkilökunnalle suoraan mitä mieltä olin pastasta. Pysyin kuitenkin - kohonneesta verenpaineesta huolimatta - rauhallisena ja asiallisena. Vastaus jälleen luokkaa "oho, ei sen kyllä pitäisi olla". Niin, oho.

12 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Nautin jollakin oudolla tavalla kovasti näistä ravintola-arvosteluistasi. Minusta on aina ollut kovin ihmeellistä, ettei ravintola-alan ammattilaiset saa läheskään aina syömäkelpoista, saati hyvää sapuskaa aikaiseksi. :D

Ville kirjoitti...

Kiva kuulla että nautit näistä jorinoista! Mutta oudolla tavalla? Voisitko kuvailla tuntemuksiasi tarkemmin?

Anonyymi kirjoitti...

Ei taida saada kummoistakaan ruokaa Casinolla.Minulla aivan sama kokemus parin viikon takaa!Yllättävän useassa tämän ketjun ravintoloista ei hinta-ja laatusuhde ole kohdallaan!Myös uudistettu Teatteri Grilli oli suuri pettymys.Odotan edelleenkin mielenkiinnolla,kun olet käynyt katsastamassa Kämp Cafe´n!!d

Meri, Helsinki kirjoitti...

Ihanasti sivistynyt, kevyen arrogantti blogi. Kera sen kauneimman kukan, luonnollisesti.

Suostuisitko listaamaan kolme ravintolasuosikkiasi Helsingistä sekä hintaluokasta edullinen että keskihintainen? Nopealla selailulla näyttää, että ainakin Postres, tuo naapurin eli Hakaniemen hallin soppakeittiö sekä Bank ovat mieleesi. Mitkä muut?

Ville kirjoitti...

Kiitos kohteliaisuuksista!

Omat suosikit, meneepäs vaikeaksi. Pitäisi tietenkin ensin tietää, mitä ymmärrät sanoilla edullinen ja varsinkin keskihintainen. Onko esimerkiksi Postres keskihintainen?

Edullisissa ravintoloissa en pahemmin käy. Paitsi lounaalla. Tai no triviaaleihin kuten makkoseen, rossoon ja chicosiin eksyy joskus pakon edessä. Eivät kuitenkaan pääse suosikkilistalle.
Listaan siis parhaat lounaat: La Place, Hakaniemen soppakeittiö, Serata. Bankin tiski oli ennen hyvä mutta sieltä saa nykyään vain sushia. Ei tosin mitään sushia vastaan.

Keskihintaiset ravintolat menevät todella vaikeaksi. Jos määrittelet hintarajan hyvälle illalla, lähdetään siitä liikenteeseen.

Meri, Helsinki kirjoitti...

Tuota noin... En ehkä ajatellut itsekään kysymystäni loppuun saakka :-D Opiskelijan näkökulmasta edullisuus ja keskihintaisuus näyttäytyvät niin erilaisina kuin palkkatyöläisille.

Postres ei ole vielä saanut nauttia seurastani, mutta sivuja vilkuiltuani voisin luokitella sen keskihintaiseksi. Jos sitten hyvän illan rajat olis siinä luokkaa 50e/nassu. Sis. hieman juomaa.

Kiitos lounaslistauksesta, Serata mennee kokeiluun kovinkin pian. Bankista sushia?! :-P

Ville kirjoitti...

Pahoittelen tuota Bank-mokaa. No, paikan tiski vaihtaa teemaa nopeammin kuin minä keittokirjaa. Uusi teema on ilmeisesti pihvi ja sushi on haudattu.

Mutta rafloihin. Alle 50e kolme ruokalajia ja hippasen viiniä. Kuurna on varmasti mielenkiintoisin tuon hintaluokan paikka. Myös Postresista irtoo sama setti. Kolmas onkin sitten vähemmän itsestään selvä. Olo oli myös hyvä paikka mutta budjetin kanssa menee tiukemmalle. Toivottavasti saat tuosta jotain irti! Kommentoi omat kokemuksesi.

Meri, Helsinki kirjoitti...

Kiitos. Varmasti kommentoin. :-) Jos vielä vähän väännän niin saako kysyä, mikä olisi suosikkietnisesi? Joko keittiö tai ihan olemassaoleva ravinteli?

Ville kirjoitti...

Suosikkietnistä on vaikea sanoa. Pidän japanilaisesta ja thaimaalaisesta keittiöstä. Rafloja onkin sitten haastavampi listata - enkä taida siihen tässä edes lähteä. Lounaalla Ichiban on hyvä valinta sushi-nälän tyydyttämiseen.

thunde kirjoitti...

uusi bloggi auki..

Ville kirjoitti...

Mielenkiintoista safkaa, thunde!

thunde kirjoitti...

kiitoksia! :) mä yritän hommaa sen kameran täs lähipäivinä ni sit varmaan saan lisää juttuja.