sunnuntaina, huhtikuuta 15, 2007

Illallista hiihtokeskuksessa


Turisteiden kansoittamissa hiihtokeskuksissa - niin kuin muissakin rysissä - on hyviä ja huonoja puolia. Toisaalta palvelut ovat paremmalla tasolla kuin esimerkiksi Siperiassa. Toisaalta, varsinkin ruuan taso on säälittävää. Turisti kun viettää paikan päällä keskimäärin sen viikon, syö ehkä kerran samassa paikassa ja lähtee iloisesti kotimaahansa. Mitä häneen siis satsaamaan. Rahat pois ja jotain kaapin pohjalta pöytään.

Onneksi on myös poikkeuksia. Ranskan alppien kuninkuuspaikassa, Chamonix'ssa keskusta on täynnä toinen toistaan "aidompia" savon eli savoien erikoisuuksia tarjoavia ravintoloita. Yhteistä näille on kilometrin pituinen ruokalista. Ei kiitos. Onneksi olen paikalliset juustoerikoisuudet jo maistanut ja maltan luottaa paikallisen vinkkiin. Päädymme paikkaan nimeltä Alan Peruun, Aiguille du Midin hissiaseman läheisyydessä.

Paikka mainostaa itseään fuusio-keittiönä ja nuudelibaarina. Kuulostaa aika ysäriltä, mutta yleisfiilis on silti hyvä. Sisustus mätsää vuoristoilman ahavoittamaan silmääni ja ankaran haute-montagne sään turruttama takapuoleni kiittää pehmeistä penkeistä. Alkuun kampasimpukoita sekä japanilaisia nyyttejä. Ihan ok. Simpukoiden kanssa tuleva salaatin kastike on yllättävin ja näin paras osa.

Pääruokana syön ohueksi siivutettua ja grillattua härän filettä joka on loistavaa. Tavanomaista tosin. Annoksen kohokohta onkin jälleen salaatti jossa aasian - tässä tapauksessa lähinnä Thaimaan ja Japanin - makuspektri on tavoitettu kurkunpäätä hyväilevällä pieteetillä. Lisukeriisi taas on turha. Onko valkoisen ja kastikkeettoman riisin vain tarkoitus olla hätävarana mahantäytteeksi? Jälkiruoka, suklaa-sushi on enemmän näyttävä kuin maukas. Makeasta riisistä ja vadelmasta koostuva sisus on kääritty levään jonka asiaa tässä tapauksessa ajaa suklaa. Kaukaa katsottuna kuin aitoa sushia. Suklaa ei täytä vaatimuksiani ollen lähempänä pääsiäismunan makua.

Kahden hengen kolmen ruokalajin seikkailu maksaa Kronenbourg-oluineen 70 euroa jota pidän laatuun nähden kohtuullisena. Ehdottomasti suosittelemisen arvoinen! Chamonix'hin jos eksyy, kannattaa myös kokeilla pääkadun varrelta löytyvää pienen pientä hampurilaispaikkaa. Nimeä en tähän hätään muista.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Pääkadun varrella on ainakin Poco Loco, josta saa loistavia burgereita!

ville kirjoitti...

Poco loco se oli! Kiitos muistinvirkistyksestä.
Mielenkiintoista tosiaan miten tehokkaasti neliöt saakaan käytettyä kun sen ottaa asiakseen.

Anonyymi kirjoitti...

Poco Loco on tosiaan yöaikaan hyvä valinta. Sellanen 20cm halkaisija oleva sämpylä jossa on sisällä normiburgerirojut, ja ihmeellisen muotoiset ranskalaiset perunat tarjoillaan siellä välissä, on kyllä loistava pökäle yönälkään.