torstaina, elokuuta 02, 2007

Rosson rieskat



Pitkä ajomatka Rukalta Kajaaniin on takana. Maha huutaa leipää. Tehtävänä löytää lähin S-ryhmän ravintola. Poonukset talteen! Kohdalle sattuu Rosso. Rossohan on siitä tunnettu, että yllätyksiä ja elämyksiä on turha hakea. Sopii minulle. Tiukka ketjuohjaus takaa tasalaatuisen eineksen joka ainakin täyttää vatsan.

Berikan kasvattina olen tottunut jos jonkinmoiseen karvarieskaan. Pizzerian nimi vaihtuu tasaisin väliajoin mutta naamat pysyvät samoina. Hyvä että starttirahoilla on jotain käyttöä! Kinkku voi olla ihan mitä tahansa savukinkusta perus-puristeeseen, mitä nyt tukusta sattuu halvalla saamaan. Jos listassa lukee "Aura-juusto" se voi tarkoittaa ihan mitä tahansa homejuustoa. Myös homeista juustoa. Tässä lähtökohdat kun tiedustelen Rosson tarjoilijalta, mahtaakohan listassa luvattu sinihomejuusto olla Auraa.

  • "Mitä muutakaan se voisi olla?"
  • "Onhan maailma homojuustoja täynnä..."
  • "Ai, tarkoitit ulkomaalaisia!"

Pointti sekin. Suomalaisia homejuustoja ei taida Auran lisäksi olla. Sääli sinsänsä.

No itse barbeque-pizza, jonka maut olivat taivaallisia Tahkolla, maistui huomattavasti huonommalta selvinpäin. Halpa nautasuikale oli muuttunut miehekkääksi häräksi jossain teurastamon ja keittiön välillä. Mautonta yhtäkaikki.

Ja se legendaarinen raastepöytä! Tässähän tuleekin kolme ruokalajia. Raastepöytä, pitsa ja kiisseli jälkkäriksi. Suorastaan keskieurooppalaista. Vielä pullo viiniä mieheen, niin saadaan vielä eurooppalaiset juomatavat-kiintiö pois kontolta.

Lasku olisi voinut olla suurempikin, saahan siitä bonukset kotiin!

13 kommenttia:

aapo kirjoitti...

Jokainen itseään kunnioittava Rosso-fani hengaa tietysti Huoneessa:
http://www.huone.at/index.php?topic=104.0

Tämän kommentin ommaan Villelle:

"Jyväskylän Jyväskeskuksen Rosso on varmasti Suomen hienoin. Sieltä saa äääs-kortilla Mumm-samppanjaa 42 euroa /pullo ja 7e lasi. Ei paha. Mun lasi ei tosin kuplinut, mutta tarjoilija vakuutti että pullo avattiin juuri."

j54-46 kirjoitti...

Onhan niitä muitakin suomalaisia sinihomejuustoja, mutta Aura on homejuustojen rosso.

ville kirjoitti...

aapo: Olen tiennyt, että en ole yksin. Mutta että meitä on näin paljon!

j54-46: Osaatko sanoa esimerkin? Olen koittanut useaan otteeseen metsästää kotimaista homejuustoa, siinä kuitenkaan onnistumatta.

Aapo kirjoitti...

google antoi "suomalainen homejuusto" 0 osumaa ja sinihuomejuustolla kaksi hittiä.

Anonyymi kirjoitti...

Hot Bueblo :D Ja se on Auraa... Ota BBQ Chicken kun seuraavan kerran kännäät, se on Rosson eineksistä paras ;)

mikko kirjoitti...

Eikös Rosson erikoisuudet rieskaosastolla ole juurikin ruispizzat? Kevyesti makeampi maku pohjassa antaa kiva vaihtelua.

Pannupizzathan ovat jenkkien salajuoni alkuperäistä mafiaa vastaan: joka kerta, kun sellaiseen puraisee, kouraisee se vähän sen pienen italialaisen, joka asuu sisässäsi, sydäntä. Pure evil.

S-etukortti on myös salajuoni. Sen on tarkotus olla esimerkki (yet another) hyödyttömästä kanta-asiakkuusohjelmasta.

ville kirjoitti...

S-etukortti on salajuoni hyvää ruokaa vastaan

Terhi kirjoitti...

Pakko kommentoida kun tuo Kajjjaani sattuu olemaan synnyinkaupunkini ja kaupunki jossa edelleen vierailen säännöllisen epäsäännöllisesti.

Rossossa käyn monesti mutta olisittepa piipahtaneet Ranchissa http://www.ranch.fi/ , se on ehdottomasti ykkönen tai no, perusmättöä eikä mitään yllätyksiä mutta siis kyllä Rosson voittaa mennen tullen :)

ville kirjoitti...

Kiitos vinkistä! Olen tainnut kävellä ko ravintelin ohi useamman kerran. Sinne siis ensi kerralla, eli luultavasti ensi kesänä.

Aapo kirjoitti...

Suomalaisen sinihomejuuston arvoitus on sen verran vaivannut, että laitoin mailia Juustoseuralle.
Sain vastaukseksi, että Peltolan Juustola Suonenjoella valmistaa ja Lumolan Juustola Kiuruvedellä on aloittanut pienimuotoisen valmistamisen.

ville kirjoitti...

Kiitoksia vaivannäöstä! Suomalaisella homejuustoteollisuudella on siis vielä toivoa. Kysyitkö myös, mistä tätä nannaa saa ostaa?

Aapo kirjoitti...

Peltolan juustoa olen nähnyt Ravintola Pöllövaarissa (www.hotelliyopuu.fi)
Lumolan homekolot eivät ole kai vielä kypsiä myyntiin.

Aapo kirjoitti...

Piru. Mun pitkä tilitys ei tallentunut. Sekä peltola blue että lumolan sinikko maistettu.
Kumpikaan ei ollut samalla tavalla suussasulavaa ja murenevaa kuin Aura.
Rakenne oli kotijuustomaisen kiinteä. Peltola Blue oli parempi ja siinä oli enemmän sinihometta.
Helppo tapa lähestyä sinihomejuustoa. Kuriositeettinä mielenkiintoisia kumpainenkin.

http://www.peltola.net/tuoteluettelo_juustot.htm
http://www.kotiseudunsanomat.fi/uutiset.php?ID=1002