sunnuntai, toukokuuta 04, 2008

Parsaraksu


Mitä tehdä suuremmalle seurueelle ruoaksi. Ja vieläpä coctail-henkisesti. Aina voi pujottaa HK:n lihapullia, edamjuustoa ja viinirypäleitä tikkuun. Hyväähän se on ja menee varmasti kaupaksi. Ainakin viinipullojen tyhjennyttyä. Aina voi myös paistaa yrttivoipatongin.

Entä jos haluaa nähdä ylenpalttisesti vaivaa? Kuluttaa viimeinenkin hetki vapaa-aikaa?

Harkitse silloin parsaraksuja. Näiden parissa pipertäessä ei aika käy pitkäksi.

Otetaan nippu vihreää parsaa, paketti Berlusconi-kinkkua ja väännetään hollandaise-kastike. Loppuvaiheessa soossiin sekoitetaan myös liivatetta. Levitetään ohuelti tuorekelmuun käärittyyn tasaiseen vatiin. Hyytyneestä kastikkeesta leikataan suorakaiteita, asetellaan kinkun päälle ja kääritään pala parsaa kokonaisuuteen. Hammastikku helpottaa syömistä ja pitää paketin kasassa tiukemmassakin myötäisessä.

Kastike on aika jööttiä kamaa, joten tämän kerroksen kannattaa olla todella ohut, tai siitä muotoillun suorakaiteen pieni. Kastike tarttuu juuri sopivasti kelmuun joten sen voi nostaa kelmun avulla kinkun päälle.

Ehkä seuraavaksi hyydytetään kaikki komponentit.

10 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Vaude mikä idis. Mahtaa olla upean makuisia.
Liivatetta hollandaiseen, tätä on pakko kokeilla!

Ville kirjoitti...

kiitos kiitos! hyvältähän se maistuu, aika taitava saisi olla että nämä raaka-aineet saa pahalta maistumaan.

Meri, Helsinki kirjoitti...

Yök valkosipulivoipatonki. Mut nam tää. Voisitko laittaa seuraaviin kesteihisi kutsun tulemaan?!

Ville kirjoitti...

muuli: Nam? Mistä lähtien pidät kinkusta? Toki voit käyttää myös soijaleikkelettä.
Kutsu tulee, kunhan ensi kerran jaksan puuhiin ryhtyä. Eli ei ihan heti.

Meri, Helsinki kirjoitti...

Ei se, etten syö kinkkua, tarkoita, ettenkö joissain yhteyksissä pitäisi siitä... TarviiX mun nyt niinQ hävetä?

Eikä mitään stressiä kutsun suhteen, ehken uskaltais tullakaan :-D

Ville kirjoitti...

Nöyryys ja stressinsietokyky ovat hyviä piirteitä, joten ehkä tällä kertaa ei niinq tarvi hävetä.

Missä yhteyksissä pidät kinkusta? Parsan ympärillä? Jouluna? Silloin kun se on mahdollisimman kaukana tofusta?

Merituuli kirjoitti...

ovatpa kauniita.
mausta paha mennä sanomaan, kun emme onnistuneet hollandaisekastikkeen teossa :(
parsa ja prosciutto maistuvat ainakin!

Ville kirjoitti...

Onhan tuossa kastikkeessa aika vääntö. Jos haluaa päästä vähemmällä, kannattaa käyttää esim Via:n valmissoossia!

Anonyymi kirjoitti...

Ihan ensimmäiseks pitää kiittää hyvästä blogista. Ja toiseksi pitää kiittää hyvästä ideasta: "parsaraksut" saivat hyvän vastaanoton ruokapöydässä. Semmosena huomiona pitää sanoa, että sen hollandaisen on syytä olla todella ohuesti levitetty, muuten noista tulee liian tunkkaisen ja rasvaisen makuisia.

Ville kirjoitti...

Kiitos ja kiitos! Kiva kuulla, että joku oikeasti jaksaa kokeilla aivoituksiani.

Tuo hollandaise-kerroksen ohuus on täyttä totta. Kastike on aika jööttiä kamaa.