tiistaina, kesäkuuta 21, 2005

Maanantai appeet

Kokoonnuimme ystävien kesken laittamaan ruokaa ja juomaan viiniä. Viinivalinnatkin menivät kerralla kuntoon, pääruokaa lukuunottamatta. Viini olisi sopinut ehkä paremmin kunnon pihvin kuin ankan kanssa. Tokaji oli taivaallista. Illan menu

Kevyesti paahdettua tonnikalaa ja yrttisalaattia, vinaigrette
Jean Leon Chardonnay 2001, Penedes
~
Ankan rintaa, timjamiperunoita, appelsiinikastike
Wyndham Estate Bin 555 Shiraz
~
Juustotarjotin
~
Valkosuklaamousse, mansikoita
Tokaji Aszú 5 Puttonyos

Tonnikala
Paahda fileet molemmilta puolilta kevyesti, anna vetäytyä.

Yrttisalaatti
Sekoita tuore lehtipersilja, basilika, villirucola sekä korianteri. Paahda pinjansiemenet kuivalla pannulla, sekoita salaatin joukkoon. Tee kastike oliiviöljystä, balsamicosta, suolasta ja pippurista.

Ankka
Tee rintaan ristiviiltoja ja ota pannulla hyvä väri pintaan. Laita 200-asteiseen uuniin 10-15 min.

Appelsiinikastike
Paahda n 2 rkl sokeria ruskeaksi. Lisää salottisipulia, 5dl lihalientä sekä kahden appelsiinin mehut. Redusoi kunnes maku on kohdallaan. Siivilöi liemi ja sekoita joukkoon n 1 rkl voita. Siivilöidyt sipulit voit käyttää lisäkkeinä sellaisinaan. Kiehauta yhden appelsiin kuoret pariin kertaan, vedet vaihtaen. Pilko hienoiksi siivuiksi, lisää kastikkeeseen.

Timjamiperunat
Pilko perunat kuutioiksi. Sekoita joukkoon öljyä, suolaa ja pippuria sekä timjamin lehtiä. Anna paistua uunissa 1-1,5 tuntia tai niin kauan kunnes perunat ovat rapeahkoja.

Ei kommentteja: