tiistaina, elokuuta 02, 2005

Kuhaa omenakastikkeessa

Hans Välimäen ohjetta mukaillen valmistui omenainen kastike punaviinistä. Kyytipojaksi kuhaa sekä uusia perunoita. Hävyttömän hintaista kuhaa ostettuani avasin pullon saksalaista simaa, Henkell Trockenia. Ensimmäinen siemaisu, nopea ohjeen tutkiminen ja päätös oikaista hieman. Nälkä kutitti jo sohvalla treenatussa vatsassani ja vaati täytettä.

Mukailtu resepti:

Kuhafileitä
Perunoita

Halpaa espanjalaista punaviiniä
Sipulia
Valkosipulia
Runsaasti voita
Omenoita
Sokeria
Timjamia
Kanalientä
Laakerinlehti

Kuullota pilkotut sipulit voissa (rypsiöljyllä ei todellakaan oikaista!), lisää laakerinlehti, timjami sekä punaviiniä ja kanalientä maun mukaan. Keittele kasaan, pitkään, todella pitkään. Tässä vaiheessa oma kärsivällisyys lopahti ja kastike jäi hieman vetiseksi, ei kuitenkaan häiritsevästi.

No niin ... samaan aikaan toisella pannulla (äsken käytettiin kattilaa) karamelisoi sokeri. Lisää voita ja pilkotut omenat. Pyörittele omppuja pannulla niin kauan kunnes väri miellyttää. Lisää edelliseen kattilaan ja keittele kasaan vielä lisää. Omeinoista voi tiristellä mehuja kastikkeeseen mutta keitteleminen kestää vieläkin pidempään, varo.
Keitä perunat ja paista kuhat. Kastikkeeseen verrattuna erittäin suoraviivaista.

Kastike oli erinomaista tosin ripaus kärsivällisyyttä lisää olisi tehnyt siitä vieläkin parempaa. Ensi kerralla keitellään valkoviiniä.

Ei kommentteja: