Perinteistä pastaa
Toissapäiväinen halpa ja lähes juomakelvoton punaviini möllöttli jääkaapissa joten pitihän sille jotain käyttöä keksiä. Jo vuosia perusruokana väännetty pastakastike saikin uutta ulottuvuutta tästä baskimaan helmestä.
Yleensä töiden jälkeen on liian nälkä malttaaksen odottaa makujen avautumista. Kuten niin monessa muussakin asiassa - kärsivällisyys on valttia.
Pastaa (spaghetti, penne)
Naudan paistijauhelihaa
Jääkaapin pohjalle unohtunutta punaviiniä
Vasikkafondia
Suolaa
Pippuria
Oreganoa
Basilikaa
Sipulia
Valkosipulia
Ruskista liha ja kuullota sipuli isossa pannussa. Lisää loput ainekset (ei pastaa, vielä) ja anna hautua pitkään, kunnes neste on kutistunut 1/3 alkuperäisestä koosta. Keitä pasta al-denteksi ja lisää kastikkeen joukkoon. Lorauta oliviiöljyä ja sekoita. Päälle voi raastaa vuosikerta-parmigianoa.
Suolana olen tavannut käyttää vanhaa kunnon merisuolaa, Pan-suola on todellakin pannassa. Maku on alle puolet alkuperäisestä joten tätä suolan irvikuvaa pitää lisätä reilulla kädellä enemmän. Se niistä terveysvaikutuksista.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti