sunnuntai, maaliskuuta 19, 2006

Sunnuntaisika

Mitä ruokaa tehdä sunnuntaina? Juuri silloin kun aikaa ja halua olisi eniten ovat kaikki oikeat kaupat kiinni. Alepaa ja Siwaa en laske kaupaksi.

Olosuhteiden pakosta käytämme tänään ehkä ainoaa kelvollista valmiiksi pakattua lihaa, porsaan sisäfilettä. Turhaan aliarvostettu raaka-aine joka hyvin tehtynä kutkuttaa veden paatuneimmankin kulinaristin kitalakeen.

  • Pienen porsaan sisäfile (tai useampia)
  • Kuivattua salviaa
  • Kuivattua basilikaa
  • Suolaa
  • Pippuria
  • Öljyä
Hierotaan kuiva-aineet porsaan pintaa ja ripsotellaan öljyä päälle. Annetaan vetäytyä tovi, mitä enemmän sen parempi. Kääritään possu folioon ja uuniin. Lihan määrästä riippuen, paistellaan n 175 asteessa. Annetaan vetäytyä. Itse paistelin kahta yhteenkiedottua filettä n 40min. Uunista tuli juuri ja juuri kypsää ja erittäin maukasta sekä takuumureaa lihaa. Lihansyöjän päiväuni.

Salvia antaa possulle uuden, ainakin itselleni suhteellisen tottumattoman makukombon joka on ehdottomasti kokeilemisen arvoinen.

Ei kommentteja: