maanantaina, marraskuuta 20, 2006

Punajuuri-KußKuß

Saimme aikaseksi muistaa isää viikon myöhässä. Pääruokana oli Bambia, paistettuja perunoita, punaviinikastike sekä punajuuricouscous. Hyvin päivänsankarimaista. Se joka rasvaa säästää se isäänsä vihaa.

Punajuuri on loistava juures ja olen tajunnut sen vasta nyt. Oikeastaan vasta tänään. Lisäkkeenä tämä rakenteeltaan oiva punajuuri toimi hyvin ja pehmensi wallenbergien sekä perunoiden rasvaisuutta. Tätä teen uudestaan! Tapani mukaan yksinkertainen on kaunista:

  • Punajuurta
  • Punaviinietikkaa
  • Suolaa
  • Sokeria
Punajuuret keitetään lähes kypsäksi. Itselläni meni n 15-20min. Tehosekoittimeen sysätään punajuuret, aavistus keitinlientä sekä muut ainekset, maun mukaan. Hierotaan kunnes rakenne muistuttaa couscous:ia. Tarjoillaan viileänä, ei kylmänä eikä ainakaan kuumana.

Ei kommentteja: