maanantaina, marraskuuta 06, 2006

Jauhemaksapihvit


Mitä kaikkea lehmän maksan läpi virtaakaan ennen kuin se päätyy myllyn kautta kaupan hyllylle ja sieltä pannulle. Ehkä on parempi olla ajattelematta.

Henkilökohtaisesti jauhemaksapihveistä tulee mieleen lähinnä huonoja kokemuksia, päällimmäisenä ala-asteen ruokala jossa hikeä pyyhkivä, kevyesti ylipainoinen täti lastaa lautaselle reilun annoksen pihvejä sekä muussia, joka on pakko syödä. Hyviä kokemuksia piti hakea kauemmin. Tässä tuli kuitenkin todistettua että maksapihvit eivät ole pahoja per se, kaikki riippuu laittajasta. Tulipas hyvä aasinsilta Thomas Kellerin ruokalaan, jossa kai saa parempia pihvejä kuin ala-asteella. Mutta asiaan.

Maksapihvit

  • n 350 g Jauhemaksaa
  • Kaksi raastettua perunaa
  • 1/2 dl Korppujauhoja
  • 1 tl Suolaa
  • Vapaan kanan luomu-muna
  • Pari ruopasua pippuria
  • Luraus soijakastiketta
  • Silputtua salviaa ja basilikaa
  • Oliiviöljyä Käsinpoimituista oliiveista
Ainekset sekoitellaan ja annetaan maustua jääkaapissa mielellään tunteja. Paistellaan vanhan koulukunnan lettupannulla, jolloin pihveistä saa oikeasta tasakokoisia. Myös normaalipannu käy. Tarjotaan haudutetun sipulin, voisen perunamuusin sekä puolukka- tai mustaherukkahillon kera.

Oli muuten loistavaa, vaikka itse sanokin. Ja pitäähän se itse sanoa koska kukaan muu ei sitä tee!

    2 kommenttia:

    Anonyymi kirjoitti...

    Hieno lopputulos. Unohdetaan koulukeittiön kauheudet ja tehdään kotimaisista raaka-aineista hyvää perinneruokaa. Tein joku aika sitten Lindströmin pihvejä. En ollut ihan tyytyväinen lopputulokseen. Onko sinulla halua kokeilla ja kommentoida?

    Ville kirjoitti...

    Itseasiassa duunailin lindströmin-(kirjoitetaankohan tuo isolla vai pienellä?)-pihvejä viimeksi vuosi sitten joten ihan tuoreessa muistissa ei juttu ole. Pitääpä siis kokeilla uusiksi!