Rapurisotto
Taas se iski eteen. Luin viikolla jostain blogista risotosta. Kun sitten viimein pääsin kauhan varteen, ei enää ollut havaintoakaan mistä sen luin. No löytyihän se sitten viimein. En itse ole ikinä ole käyttänyt vuohenjuustoa risotossa, pitääpä sekin tässä ennen kuolemaa kokeilla.
Sunnuntaina oli äitienpäivä ja kokkailimme omallemme neljän ruokalajin lounaan. Tavoistani poiketen, kokeilin tätä reseptiä jo aikaisemmin. Onnistui se toki jo ensimmäisellä kerralla mutta aina voi viimeistellä. Ohje kaikessa yksinkertaisuudessaan.
- Kokonaisia katkarapuja
- Suolaa
- Ricotta-juustoa
- Salottisipulia
- Riisiä
- Valkoviiniä
- Öljyä
- Pippuria
- Tilliä
- Hyvää calvadosta
Toisessa kattilassa kuullotetaan riisi ja sipuli öljyssä. Lisätään reilusti valkoviiniä ja annetaan imeytyä riisiin. Tämän jälkeen lisätään pikkuhiljaa kuumaa rapulientä ja annetaan imeytyä. Toistetaan kunnes riisi on juuri ja juuri kypsää. Mieluummin aavistuksen raakaa, jatkaahan se vielä kypsymistään.
Kattilaan heitetään raastettu juusto, tilli sekä ravut (jätä muutama koristeeksi) ja pyöräytellään. Tarjotaan heti.
Hyvin se upposi ja äiti taisi olla tyytyväinen. Alunperin ajattelin pyytää hummerin kuoret mukaan taannoiselta Fishmarket-reissulta. Arvelin kuitenkin etteivät se säilyisi kaupungin yössä kovinkaan pitkään. Mutta tästä lisää ensi kerralla.
2 kommenttia:
Pirkka-tuotevalikoimaan ovat yllättäen ilmestyneet raakoina pakastetut, kuorelliset ja kuoritut jättikatkaravun pyrstöt. Hinta on aika lailla kohdallaan ja tuote erinomainen. Kerrankin voi kehua Pirkka-tuotetta!Suosittelen.
Onhan Pirkalla vaikka mitä hyvää. Kuten Abban veroinen purkkitonnikala ja paristot. Pitääpä kokeilla näitä pyrstöjä seuraavaksi.
Lähetä kommentti