keskiviikkona, kesäkuuta 21, 2006

Loma lähestyy

Kesä on tullut ja lomatkin lähestyvät. Tänä vuonna tarkoituksena on kartoittaa "Espanjan skotlanti" eli Baskimaa. Onhan paikka pakko nähdä, niin maisemiltaan kuin keittiöltäänkin sillä harvaa paikkaa hehkutetaan tasapuolisesti kaikissa ruoka-alan julkaisuissa.

Matka alkaa Bilbao:sta jossa on erinomaisia ravintoloita. The Paikka taitaa kuitenkin olla San Sebastian jonne pitää ehdottomasti päästä. Ensin muutamat pintxot oluen kanssa ja sitten nauttimaan.

Lähetin juuri sähköpostia Arzak:n. Katsotaan onnistaako vai pitääkö etsiä uusi kohde gourmet-trippailulle. Ainakin Espanja haarukassa -kirja hehkuttaa paikkaa kohtuullisin ylisanoin.

Olisi mielenkiintoista kuulla, missä kannattaa käydä ja mitä jättää väliin. Enkä nyt tarkoita pelkästään Michelin tähditettyjä paikkoja - niistä saa helposti tietoa - vaan paikallisten suosimia arkipaikkoja.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Rightiou. Ainakin Bilbo on täynnä loistavia pikku pintxos-pystybaareja ja niitä on aika monessa kadunkulmassa. Kannattaa myös toki tsekata guggenheim-museum näin off-topic asiana. Sekä paikallisen nuorison botellon-rieha, joka ainakin viikonloppuisin ottaa hallintaansa vanhan kaupungin kadut. Siinä jos jossakin suomalainenkin häkeltyy. Maistuvaa matkaa toivoopi Lex Luthor.

Anonyymi kirjoitti...

Niin ja pitäisi alueen länsipuolelta Asturiasta löytyä maanmainiot siiderit, jotka kannattaa ehtottamasti kokea! Paikalliset viinit ovat myös kokemisen arvoisia, vaikkakin ovat välillä "erikoisia". Lex

Ville kirjoitti...

Kiitoksia vinkistä! Harmi vain että Bilbaon keikka ei satu viikonloppuun. Pintxokset ovat listalla..