Kevättä rinnassa
Kiirettä on pitänyt. En edes muista milloin viimeksi tein jotain kirjoittamisen arvoista ruokaa. Se olikin hyvä tekosyy kutsua ystäviä kylään ja laittaa kattila liedelle. Etiketti-lehdessä oli sopivasti ohje parsan tarjoamiseen jota hieman muuntelin.
- Valkoista ja vihreää parsaa
- Parmesaania lastuina
- Parmankinkkua
- Rucolaa
- Voita
- Sitruuna
- (Endiivi)
Itse pidän parsasta todella paljon joten salaatti oli ainakin omaan mieleeni. Myös parmankinkku, näin paahdettunakin on loistavaa. Sen sijaan jätin pois pinjan siemenet joita alkuperäisessä ohjeessa käytettiin koska niitä on tullut syötyä turhankin paljon viimeaikoina.
Parsaa tekisi mieli syödä useamminkin mutta kuoriminen on yhtä tuskaa. Onhan meillä jo siivutettu leipä, missä on kuorittu parsa?
4 kommenttia:
moe!
toi endiivi, kyl kannattaan kypsentää yks hyvä ohje on et tekeen makeutetun appelsiinimehun johon sit voi laittaa yrttejä ja vaik kanalientä ja hauduttaa ne kypsiks ja esille laittaessa karamellisoi.. toimii hyvin lihalle ja miks ei jolleki rasvaselle kalalleki..
Kiitos vinkistä! Pitää kokeilla ensi kerran kun ko vihannes sattuu käteen.
Tuolta löytyy tietoa endiivistä: http://fi.wikipedia.org/wiki/Endiivi
Vhreää parsaahan ei tarvitse kuoria, vaikka monet siinä harhaluulossa elävätkin. Puisevat osat tyvestä vaan poistetaan. Valkoinen parsa sen sijaan on kuorittava. Siinä yksi syy, miksi suosin vihreää parsaa. :)
Kiitos, oi kiitos! Kokeilen tätä heti huomenna. Parsaharrastukseni on sittenkin pelastettu.
Lähetä kommentti