maanantaina, joulukuuta 03, 2007

Piparikana


Taas on kuukausi vaihtunut ja on ruokahaasteen aika. Tämä jo pitkään jatkunut ruokablogiperinne on on osaltani menny aina iloisesti ohi. Osaltaan sen takia, ettei mielikuvitus riitä esimerkiksi soijarouheen hyödyntämiseen, suurimmaksi osaksi kuitenkin saamattomuuttani. Ja ihan kuin tässä ei olisi vielä tarpeeksi, rima on ollut ihailtavan korkealla.

Nyt otin osallistumisen oikein asiaksi ja tein ruoan samantien pois alta. Intialaishenkistä ruokaa oli ollut agendalla muutenkin ja yllättäen huomasin pipareiden sisältävän hyvin samoja mausteita. Tästä siis "kuningas"idea, piparikana. Pitkään hautuvaan lihapataan esimerkiksi rasvainen ja sidekudosta sisältävä lammas voisi olla poikaa, mutta eihän sellaista mistään sunnuntaina saa. Ainakaan lähikaupasta tai kävelymatkan päästä kotoa.

Otetaan siis

  • Pipareita
  • Lihaa (tässä tapauksessa kanaa)
  • Porkkanaa
  • Ruokajugurttia (esim bulgaria)
  • Paseerattua tomaattia
  • Korianterin siemeniä
  • Tuoretta inkivääriä
  • Suolaa
  • Rosé-pippuria
  • Sipuli
  • Valkosipulia
Kaikki ainekset, lihaa ja porkkanoita lukuunottamatta, pilkotaan ja vedetään sileäksi tehosekoittamisessa. Lihan annetaan maustua tässä marinadissa jonkin aikaa. Haudutetaan kärsivällisesti suurella sydämmellä ja pienellä lämmöllä.

Enää pitää miettiä, unohtuiko jotain, mutta ei, tuossa taisi olla kaikki. Ruoan kanssa sopii lukemiseksi esimerkiksi duumanvaaleista kertova artikkeli paikallislehdessä. Ruokajuomaksi kylmä olut.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hei jes, aivan uusi idea! Onnea kisaan!

Jaana kirjoitti...

Ihan kuningaskanaa, mieletön idea:-D

Meri, Helsinki kirjoitti...

Damn, sä oot nopee! Tän jälkeen on turha ulista saamattomuudesta haasteiden suhteen. :-)

Ville kirjoitti...

henna & välispiikki: kiitos, onnea tarvitaan!
ylimuuli: Ei ole häpeä olla nopea. Oli pakko hoitaa haaste pois alta että sai nukuttua yöllä.