sunnuntai, tammikuuta 15, 2006

Tryffelinen maa-artisokka cappucchino

K-kauppias oli hoidellut hyllyyn pussillisen luomutarran ansainneita maa-artisokkia kotimaan tantereelta. Siitä ne harkituin liikkein päätyivät ostoskoriini ja lopulta Bentley Azuren kyydissä kotiin. Pieni kuorimaveitsen näyttö ja pataan. Helppo ja nopea maa-artisokkakeitto oli lähes valmis.

  • Maa-artisokkia
  • Loraus kermaa
  • Suolaa
  • Vettä
  • Maitoa
  • Tryffeliöljyä
Keittele maa-artisokat vedessä kypsiksi, soseuta omaan liemeensä. Lisää sopivasti suolaa ja tilkkanen kermaa. Lämmitä ja vaahdota maito ja aateloi se tryffeliöljyllä. Helppoa, nopeaa, maukasta ja kaiken lisäksi terveellistä! Hyvä välipala talvipäivään.

Nomen est omen. Hieno nimi saa arkisenkin ruuan kuulostamaan hienolta.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Voi jehna että tuli nälkä. Tämä pitää testata.

Ja kiitos mainiosta blogista! Seuraan lähes päivittäin.

Ville kirjoitti...

Kiitos kehuista! On aina kiva kuulla että blogia lukee joku muukin kuin oma äiti - säälistä.

Anna kirjoitti...

Tryffeliöljy palauttaa mieleeni 1990-luvun laman loppuvaiheen. Parempia aikoja odotellessa söin usein kotitekoista tagliatellea tryffeliöljyn ja parmesaaniraasteen kanssa. Sittemmin tätä halpaa mutta työlästä ruokaa en oikein enää ole kerennytkään tehdä.