tiistaina, toukokuuta 23, 2006

Vuodet vierivät

Päivälleen vuosi sitten Mitä söin tänään aloitti juttelemalla mukavia puurosta.

Perustin blogin saadakseni keskitetyn varaston resepteilleni. Reseptejä onkin jonkin verran kertynyt mutta harvemmin niihin tulee palattua. Paljon hauskempaa on soveltaa jotain uutta.

Viime aikoina linja on mennyt enemmän ravintola-arvosteluiden puolelle, tästä voi syyttää omaa laiskuuttani. Syödä pitää joka päivä mutta (hyvää) ruokaa ei aina kerkeä laittamaan.

Vuoden varrella lukijoita on tullut tasaisesti lisää, kiitos siitä! Ehkä mielenkiintoisin luonnehdinta mitä olen blogin kirjoittajasta kuullut on "wannabe snobi". Noh, mielestäni en ole snobi. Ja jos olenkin, niin en ainakaan wannabe. Kommentit ovat kuitenkin aina tervetulleita!

Juhlan kunniaksi TODO lista suomalaisista ravintoloista joissa pitää vierailla. Koska haastaminen on aina muotia, haastan myös muut ruokablogien kirjoittajat heittämään omansa. Eikä sitä blogiakaan pidä olla. Listoja on aina mielenkiintoista lukea.

  • Sea horse aka sikala (nolottaa)
  • Safka
  • Havis
  • Korea house. Ollut työn alla liian kauan.
  • Musta pässi lammas, Kuopio. Viimekerrasta ikuisuus aikaa.

Samalla lista niistä paikoista jonne en enää mene syömään. Syitä voi olla useampia, yleensä huono hinta/laatu-suhde. Näitä olikin jo paljon vaikeampi muistella.

  • Kaivohuone
  • Hämeenlinnan Rosso (elämäni huonoin lounas)
  • Ravintola Piha
  • Locanda (huono ja ylimielinen palvelu)
  • Kiinalaiset ravintolat Suomessa

Miten blogi tästä kehittyy? Tavoitteena on ainakin parantaa ulkoasua. Mallia voi hyvin hakea esim Pastanjauhannasta tai Taikinapojalta. Ihailen panostusta visuaaliseen ilmeeseen sekä runsasta laadukkaiden valokuvien määrää. Kuten Paul Bocusse jo aikoinaan sanoi, silmä syö mukana.

Muuten linja koittaa varmasti jatkossakin tasapainoilla ravintoloiden sekä oman kokkailun välissä. Ravintoloita arvostelevia blogeja voisi mielestäni olla enemmänkin sillä muiden kommentteja on erittäin mielenkiintoista lukea.

8 kommenttia:

Outi kirjoitti...

Tarkoittanet Mustaa lammasta Kuopiossa?

ville kirjoitti...

Lammas, pässi - tomato, tomatoe - eikös se ole sama eläin? Kiitos korjauksesta! Jostain syystä vuodet ovat hämärtäneet oikean nimen.

Rosmariini kirjoitti...

Onnea yksivuotiaalle! Tuo puuropostaus oli loistoaloitus, eikä taso ole näköjään laskennut myöhemminkään. :)

Pitääpä pohdiskella omaa ravintolalistausta lähipäivinä.

Matti kirjoitti...

Kröhöm, se oli "wannabe hifisti", ei snobi ;-)

ville kirjoitti...

Kiitoksia onnitteluista!

Muisti pätkii todella selektiivisesti. Hifistiksi tosiaan tunnustaudun, eli sen wannabe:n voi jättää pois :)

Anonyymi kirjoitti...

Upeat sivut yksinkertaisuudessaan, mutta teksti on niin upeaa ja rehevää, että yhtenä yönä ahmin kaikki kerralla ja mitä siitä jäi? Nälkä tietenkin! Odottelen innolla jo uutta arvostelua!

Terveisin,
Nälkäinen

helear kirjoitti...

Moi!
Olen seurannut blogiasi jo jonkun aikaa, joten onnea hyvälle yksivuotiaalle!
Minä aloitin listaamaan TOGO-ravintolalistaa, mutta lista täytyy hitaasti ja toteutuu samoin varmaan aika hitaasti. Joka tapauksessa, jahtaan makuelämyksiä joskus jopa ravintolasta =).
Tervehtien!

ville kirjoitti...

Kiitoksia jälleen kehuista! Naama punottaa ja kädet tärisevät, perussuomalaiseen vaatimattomaan tyyliin.