perjantaina, toukokuuta 26, 2006

Seratan toinen mahdollisuus

Harvemmassa paikassa omistaja onnistuu toiminnallaan pilaamaan fiiliksen totaalisesti.

Serata, tämä lounaspastojen luottopakki, oli arki-iltana lähes täynnä. Iloinen tarjoilijamme antautui seurueemme käyttöön vaikka vaikuttikin pettyneeltä löydettyämme poikkeuksellisesti listalta vain pääruuan. Päivän pastana oli naudanlihapastaa.

Paikan pastat ovat legendaariset. Varsinkin lounaalla hinta/laatu-suhde on lyömätön ja tänne kannattaa matkustaa vähän pidemmänkin matkan takaa. Pasta on loistavaa, juuri oikean kypsyysasteen omaavaa al denteä. Kastikkeissa kirjo on laajempi ulottuen hyvästä erinomaiseen. Tänään lautasella oli naudanfileetä.

Ruuan jälkeen kahvit ja Calvados. Olimme autolla joten ajattelimme kahden sentin piisaavan. Tämä näyttikin onnistuvan hymyilevältä tarjoijaltamme hyvin. Pöytään kannettiin kohtuullisen reilut kaksisenttiset. Tarjoilija kävikin lohkaisemassa että taisi isäntä laittaa ilolientä vähän reilummin. Heh heh.

Laskun tullessa olikin ranskalaisesta omenahyveestämme veloitettu täysi (4cl) hinta. Asiaa tiedusteltuamme oli dialogi isännän kanssa suurinpiirtein tälläinen

  • Anteeksi, mutta halusimme 2cl annokset Calvaa - onko asia niin myös tässä laskussa?
  • Meillä saa vaan neljän sentin annoksia
  • Meille luvattiin puolikas annos
  • Meillä saa vain neljän sentin annoksia.
Jahas. No mitäs tuohon sitten sanomaan. Mahdollisuus korjaukseen annettu, siihen ei tartuttu. Kelataampa siima takaisin. Toinen ihmeellisyys, lounasseteli ei käynyt maksuvälineenä. Mitä ihmettä? Ainakin lounaalla se käy ihan normaalisti. Tätäkään ei paljon viitsitty selitellä.

Paikassa jossa pasta kustantaa yli 25 euroa tulisi myös palvelun olla moitteetonta. Parasta tässä onkin se, että niin se olikin - kunnes isäntä ja omistaja puuttui peliin. Saaden illan aikana rakentuneen myönteinen kuvan romahtamaan miinuksen puolelle.

Ei kommentteja: